Billig fremkalling av bilder - fremkalle selv med blækpatroner og fotopapir

fotoprinter fremkalling bilderÅ skrive ut bildene selv er nesten alltid vanskeligere, dyrere og med lavere kvalitet enn fotoutskrift hos de profesjonelle online fotobutikkene.

 

Hvis en selv vil skrive ut bilder i fotokvalitet, er det mest vanlig å bruke en fargeskriver som bruker blekk, en populær og god skriver, som er relativ billig i innkjøp. Til gjengjeld er en blekkskriver meget dyr i drift, spesielt når det gjelder utskrift av fargefoto.

 

 

Billige blekkpatroner

 

For at få et godt resultat må man bruke spesielt fotopapir som er kostbart. Dessuten bruker skriveren mye blekk, og patronene er små og dyre. Det kan riktignok være stor forskjell i blekksystemet på de enkelte skriverne, så det kan svare seg å undersøke skriverens muligheter før en kjøper.

 

  • Er det separate patroner for hver farge, så de kan skiftes ut enkeltvis, etter hvert som de går tom for blekk?
  • Er blekket lysekte, så utskriftene holder seg lengre?
  • Hvor mye koster blekkpatronene? Det kan variere mye mellom skriverne.

 

De høye prisene på originale blekkpatroner, som skriverprodusentene anbefaler at en skal bruke, har fått mange forbrukere til å skifte til billigere, uoriginale merker. De billige patronene er ofte like gode som de dyre. Du skal likevel være oppmerksom på at mange skriverprodusenter fraskriver seg ethvert ansvar i henhold til reklamasjonsretten om du bruker uoriginale blekkpatroner.

 

Inkclub.no er en av de beste webbutikkene med billig blekk for skrivere.

 

 

Utskriftkvalitet

 

Skriverens oppløsning på utskrifter måles i dpi (dots per inch/prikker pr. tomme). Det gjelder generelt, at jo høyere tall, jo bedre utskriftskvalitet. Dpi-tallet er likevel ikke en helt entydig størrelse, så gå ikke etter et bestemt tall.

 

I stedet kan du studere utskrifter fra forskjellige skrivere. Så kan du med egne øyne se hvor god kvaliteten er, og om den passer til ditt behov.